Second hand butiker

Syftet med vår second hand verksamhet är att bidra till minskat klimatavtryck, skapa engagemang och inkludering, stärka IMs varumärke samt bidra till IMs insamling. Genom att ta tillvara på materiella gåvor som skänks till oss kan vi sälja dem vidare så att de gör nytta för någon annan, på så sätt bidrar vi tillsammans till ett minskat klimatavtryck. Överskottet från försäljningen går till IMs arbete inom social, ekonomisk och klimat-rättvisa i Sverige och globalt. Second hand butikerna drivs uteslutande av volontärer.

I en butik finns många spännande arbetsområden som ex. stå i kassa och möta kunder, sortera och värdera inkommande gods, skyltning och marknadsföring. I och med att det finns många olika arbetsmoment finns det ofta något som passar den som vill engagera sig i second hand.

Vill du bli volontär inom en second hand butik eller besöka en second hand butik på IM? På volontärsidan kan du se vilka lokalföreningar som bedriver verksamheten och vem du ska kontakta.

Vill du starta en ny second hand-butik så ta kontakt med styrelsen i den lokalförening din ort tillhör eller kontakta thomas.ericsson@imsweden.org för vidare stöd.