Lokalförening Malmö

Vi tror på ett starkt civilsamhälle och vi vill vara en arena för engagemang för en bättre värld!

IM Malmö består av volontärer som tillsammans arbetar för ömsesidig integration och en medmänskligare värld.

Våra aktiviteter

Våra populära språkfikor finns på

  • Limhamns bibliotek på måndagar, 17.30-19.00
  • Malmö stadsbibliotek på tisdagar, 17.30-19.00
  • Rosengårdsbiblioteket på onsdagar, 16.30-18.00

På språkfikorna möts volontärer och deltagare som vill träna på att prata svenska. Samtalsämnena handlar om allt möjligt och ger förutom språkträning, en möjlighet att lära mer om varandras hemländer och kulturer.

IM Malmö driver också Rådrum. RådRum ger dig råd och stöd i olika frågor som gäller samhället, rättigheter och skyldigheter. Det är kostnadsfritt att besöka oss och vi har tystnadsplikt.
Rådgivningen sker på måndagar mellan 15-17 på Lönngatan 30 i Malmö.

Förra året startade vi även IM Young som syftar till att stärka unga människors aktivism och engagemang i samhällsfrågor. Följ IM Young på Instagram (imyoungsweden) för att se vad som händer.

På Möllevångsgatan 24 i Malmö ligger vår second hand-butik, Brittas Second hand by IM
Syftet med vår second-hand-verksamhet är att bidra till minskad miljöpåverkan, minskad ekonomisk ojämlikhet, skapa en välkomnande mötesplats och bidra till att finansiera IMs arbete i Sverige och världen. Butiken bemannas uteslutande av volontärer.

Engagera dig!

Vill du också vara med? Vi tar väldigt gärna emot fler volontärer-, mer information om våra olika verksamheter hittar du här. Hör av dig till styrelsen i Malmö på malmo.lf@imsweden.org

Lokalföreningen drivs av medlemmarna. Som medlem gör du IM starkare. Våra argument väger tyngre och möjligheterna att påverka utvecklingen i samhället ökar. Dessutom är du med och påverkar hur organisationen arbetar genom rösträtt på årsmötet.

Kontakta styrelsen i Malmö:
malmo.lf@imsweden.org

Följ oss på Facebook: IM Individuell Människohjälp (Skåne)