Lovette Jallow IM-pristagare 2019

Aktivisten Lovette Jallow tilldelas IM-priset till Britta Holmströms minne 2019. Hon får priset för sin kamp mot rasism och förtryck och för att hon ständigt sprider kunskap om jämlikhet och mänskliga rättigheter.

Lovette Jallow är en inflytelserik påverkansperson i frågor om jämlikhet och rasism. Hennes Instagramkonto action4humanity_se har cirka 100 000 följare och hon har en Youtubekanal med över 35 000 prenumeranter.

Men hon verkar inte bara på nätet. Med stor beslutsamhet och starkt engagemang drog hon 2017 igång en nätkampanj och en stor manifestation på Sergels torg mot utnyttjandet av flyktingar i Libyen. Hon organiserade också en hjälpsändning till landet – och åkte dit med den.

Lovette Jallow har även grundat föreningen Ideelltengagemang.se samt utmanat den vita normen inom skönhetsindustrin och fått branschen att börja se hela färgskalan.

Som en antirasistisk och feministisk organisation ser IM Lovette Jallow som en mycket värdig ambassadör.

Ur IM-prisjuryns motivering:

”Närhelst Lovette Jallow ser orättvisor säger hon ifrån och agerar. På hemmaplan liksom internationellt. Precis som Britta Holmström. Som en antirasistisk och feministisk organisation ser IM Lovette Jallow som en mycket värdig ambassadör.”

Lovette Jallow.

Foto: Mia Räfy.