Testamentera till IM

Gratis webbinarium om testamente

Välkommen att delta i webbinariet ”Framtidsgåva – gör skillnad med ditt arv”. Här får du svar på dina frågor om testamente – och hur ditt arv kan göra skillnad för människor runt om i världen. Webbinariet är gratis och sänds live via en länk som mejlas till alla som anmält sig.

Datum: Torsdagen den 11 april.

Tid: 12.00–13.00

Medverkar gör bland annat Helena Koos, chefsjurist på juristbyrån Lawly, Josephine Sundqvist, generalsekreterare på Läkarmissionen, och Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

Passa på – alla som deltar i webbinariet kan efteråt boka 15 minuters gratis rådgivning hos Lawly.

Ditt arv kan skapa en ljusare framtid för andra

Funderar du på att testamentera till en ideell organisation? Eller är du redan med i IM och vill att ditt engagemang ska leva vidare?

– Vi har så otroligt mycket att vara tacksamma över i vårt land och bör tänka på resten av världen och dela med oss. Framför allt när man vet att pengarna kommer fram och blir till glädje och välsignelse för andra, säger Irene Ungelheim som skrivit in IM i sitt testamente.

Tack vare ett samarbete med juristbyrån Lawly erbjuder IM onlinetjänsten nedan där du enkelt kan skriva ditt testamente själv.

Välkommen att kontakta oss genom att skicka ett mejl till testamente@imsweden.org

Boka kostnadsfritt möte

Få svar på dina frågor först. Boka ett samtal och få 15 minuters rådgivning med en jurist.

Skriv testamente online

Upprätta ett juridiskt korrekt testamente kostnadsfritt med Lawlys digitala tjänst.

Vill du veta mer?

Läs gärna vår testamentesbroschyr ”Låt ditt engagemang leva vidare”.

Irene låter sitt engagemang leva vidare!

Irene Ungelheim har valt att skriva in IM i sitt testamente. Läs här om hur hon resonerat:

Din testamentsgåva till IM gör skillnad för andra människors framtid. Tillsammans kämpar vi för barns rätt att gå i skolan, för kvinnors möjlighet att försörja sig, för fredliga och öppna samhällen och mycket mer. Vi har kommit långt, men mycket återstår att göra.

Din gåva spelar stor roll, oavsett belopp. Vi ser till att varje krona används på bästa möjliga sätt, så att du kan vara säker på att ditt arv blir till glädje för så många som möjligt. Ditt testamente kan göra stor skillnad.

Därför är din gåva viktig

När du testamenterar en gåva till IM bidrar du till IMs arbete för att bekämpa fattigdom och utanförskap. Här är några exempel på vad vi gör:

Möjlighet för kvinnor att försörja sig
Genom organiserade sparlåneklubbar kan kvinnor gå samman och låna pengar för att starta verksamheter. Där kan de också få kunskap om exempelvis företagande och odling. När kvinnor får en inkomst stärks deras roll i samhället och deras barn får möjlighet att gå i skolan.

Kamp mot tvångsäktenskap
Inget barn ska giftas bort och föda barn! IM kämpar för att stoppa tvångsäktenskap för barn och för att minska antalet tonårsgraviditeter. Vi gör det också möjligt för flickor att gå klart skolan.

Alla ska få plats
Människor med funktionsnedsättning diskrimineras världen över. IM arbetar för att alla ska kunna ta plats i samhället på lika villkor. Det gör vi genom att ge människor möjlighet att få sina rättigheter tillgodosedda, till exempel när det gäller att gå i skolan och arbeta.

Ett inkluderande Sverige
I Sverige gör rasism, diskriminering och bristande insatser att nya svenskar riskerar att hamna i utanförskap. Genom att skapa olika mötesplatser arbetar IM för att nya och etablerade svenskar ska mötas och forma ett inkluderande Sverige tillsammans. I IMs regi drivs också projekt som syftar till att nyanlända vuxna ska kunna starta företag eller komma in på arbetsmarknaden.

Tillsammans är vi starka
I många länder minskar utrymmet för människor att organisera sig, och många aktivister som kämpar för mänskliga rättigheter och miljöfrågor tystas med hot och våld. IM arbetar för att skapa öppna, inkluderande och fredliga samhällen där både människor och organisationer kan utvecklas.

Kontakt