Ge en gåva

Din gåva gör skillnad!

Var med och ta ställning mot orättvisor i världen genom att bidra till IMs arbete. Dina pengar förbättrar livet för utsatta människor världen över, oavsett hur stor eller liten din gåva är. Tillsammans skapar vi en medmänsklig värld fri från fattigdom och utanförskap. Din gåva bidrar till att:

  • utsatta kvinnor kan försörja sig och stärka sitt självförtroende
  • unga flickor kan gå i skolan och slippa gifta sig eller bli gravida
  • människor kan höja sin röst och kräva sina rättigheter utan att riskera livet.

 

Pengarna kommer fram

84% till verksamheten
13% till insamling
3% till administration

84% av våra intäkter används till vår verksamhet och 16% används till nödvändig administration, kvalitetskontroll och insamling.

100 kr

räcker till en sex- och samlevnadsutbildning för en grupp unga i Guatemala. Att känna sin kropp och sina rättigheter är livsviktigt!

300 kr

räcker för att en flicka i Malawi ska kunna gå i skolan i ett år. Utbildning är avgörande i kampen mot barnäktenskap!

500 kr

kan hjälpa 15 flickor i Nepal att komma undan slaveri och sexhandel och istället gå i skolan.

Du kan förändra liv

Genom ungdomsklubben som IMs partner The Himalaya Trust driver, får ungdomar i Uttarakhand, Indien en plats där de tryggt kan uttrycka sina åsikter. Tillsammans driver de kampanjer mot barnäktenskap, diskriminering och arbetslöshet och får möjlighet att påverka i samhället.

Fredrik Österlin

Givare, födelsedagsinsamling på Facebook

För mig är det viktigt att kunna bidra till en bättre värld och att göra det när man fyller år är ju dubbel glädje. Jag gillar IM för att ni känns som en genuin ”göra världen bättre-organisation”.

Bidra varje månad

Som IM-fadder är du månadsgivare och det innebär att du aktivt är med och engagerar dig i något meningsfullt. IM ger hjälp till självhjälp, vi ger stöd till människor och organisationer med målet att de ska bli självständiga och oberoende. Eftersom 84% av våra intäkter går till verksamheten kan du vara säker på att ditt bidrag gör skillnad.

IM har 90-konto. Det innebär att Svensk insamlingskontroll regelbundet granskar vår ekonomi och redovisning. IM är också medlem i Giva Sverige (tidigare FRII), Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, som arbetar för etisk och professionell insamling.

Gratulera med IM

Uppmärksamma någons stora dag med oss. Skicka en gratulationsgåva som skänker glädje både till födelsedagsbarn och andra.

Gåvor som ger mer

IMs gåvokort är perfekta gå-bort-presenter. Ett digitalt kort kan skrivas ut direkt och tas med på middagen eller kalaset.

Så arbetar vi

IMs biståndsarbete sker i nära samarbete med lokala organisationer som stärker individer och samhällen genom hjälp till självhjälp.

Frågor & Svar - Ge en gåva

Dina pengar går till IMs arbete mot fattigdom och utanförskap världen över, så att människor kan förändra sina liv med egen kraft. Om du vill veta mer om hur vi använder pengarna, till vem de går och hur vi vet att de kommer fram, läs vidare här.

I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy

Kostnadsexemplen på vår hemsida grundar sig på våra partnerorganisationers ekonomi. Om organisationen sysslar med barns utbildning så delar vi deras budget på hur många barn  de kan skicka till skolan, och får då fram kostnaden för ett barns skolgång. Däremot går den summan inte till ett enskilt barn; den sortens bidrag är  vällovligt och enkelt att förklara men gör liten skillnad i längden. Istället för att enskilda barn blir beroende av vårt bidrag kan många fler barn få utbildning genom att IM finansierar organisationer som gör hållbar skillnad i samhället. Läs mer om hur vi använder pengarna.

Ja. Från och med 8 april 2021 kan du som privatperson ansöka om skatteavdrag.