Våra livsviktiga månadsgivare

18 jun, 2021 | Intervju, Intervju
Som månadsgivare gör du en ovärderlig insats - varje dag! Med dina regelbundna gåvor kan vi långsiktigt planera verksamheten och bekämpa fattigdom och utanförskap på det bästa och mest effektiva sättet.

Tänk att kunna göra världen lite bättre, varje dag. Som månadsgivare till IM är det precis det du gör. Vi använder dina pengar där behoven är störst och gör mest nytta. Det innebär att du ena dagen är med och stöttar en flicka i Malawi att ta sig ur ett barnäktenskap. Nästa dag startar du en sparlånegrupp för kvinnor i Nepal. Tredje dagen är du med och driver läxhjälp för ungdomar som är nya i Sverige.

Vi har frågat några av våra månadsgivare varför de har valt att bli månadsgivare hos IM:

Anna Wikman, månadsgivare sedan 2016

”IMs tydliga avstånd mot rasism är avgörande, särskilt som det saknas stora aktörer för det idag i Sverige. Och att IM arbetar både direkt och konkret med problemområden (exempelvis språkfika) samtidigt som ni söker förändring på systematiskt plan (påverkan mot beslutsfattare).”

 

Lars Andersson, månadsgivare sedan 2007

”Jag gillar IMs fokus på människors egna kraft att skapa förändring. Att man jobbar med att ge rätt förutsättningar för människor att skapa en förändring. Det känns självklart att bidra till det arbetet.”

 

Viktor Åberg, månadsgivare (med några undantag) sedan 2010

”Efter min tid som volontär via IM på en tibetansk skolan i Kathmandu var det givet att bli månadsgivare. Principerna om rättighetsbaserad hjälp till självhjälp och tilltron till och potentialen i varje enskild individ är viktiga delar.”

 

Misa Diestel, månadsgivare sedan mars 2021

”Jag tycker det bäst är att IM lägger stort fokus på att ge ’hjälp till självhjälp’! Det är respektfullt, ger kraft och är hållbart. Dessutom försvinner det inte bort medel på vägen till administration utan man kan se att pengarna kommer fram och ger nytta.”