Spara och stöd IM genom Humanfonden

18 feb, 2022 | Resultat
Det finns många sätt att stödja IM på, till exempel genom medlemskap, volontärskap eller som månadsgivare. Men vet du att du även kan spara pengar samtidigt som du stödjer IM:s arbete?

Varje år får vi ett viktigt bidrag från Humanfonden. För 2021 låg summan på hela 501 356 kronor – pengar som kommer att göra stor nytta i vårt arbete för en medmänskligare värld!

IM:s arbete pågår hela tiden och i fjorton olika länder. Vi arbetar med fattigdomsbekämpning och stärker utsatta människor så att de kan gå samman och förändra sin tillvaro. Tillsammans med våra partnerorganisationer och rättighetsinnehavare arbetar vi för jämlikhet och demokrati – och vårt arbete behövs mer än någonsin.

Humanfonden har funnits sedan 90-talet. När man sparar i den sparar man i etiska aktier som investerar i företag som arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor.

Samtidigt kan man välja vilken ideell organisation som efter årets slut ska få 2 procent av sparandet. Man betalar ingen fondavgift.

Varje år på Alla hjärtans dag delar sedan Swedbank ut föregående års samlade summa till aktuell organisation.

Om du också, redan idag, vill börja med ett sparande där du samtidigt stödjer arbetet för en bättre värld: gå in på länken nedan och välj IM som ideell organisation.

https://www.swedbank.se/privat/spara-och-placera/fonder/hallbarhet-i-fonder/humanfond.html