Alfred är en av alla volontärer i RådRum.

Nyöppning av RådRum!

23 sep, 2021 | Okategoriserat
För tre veckor sedan slog RådRum upp portarna till sina fysiska mötesplatser i Lund och Kristianstad. Efter att coronapandemin slog till med full kraft tvingades RådRum ställa om till digital rådgivning. Ett lyckat koncept, som fortgår, men det personliga mötet har fortfarande en viktig roll att fylla.

I en avskild del av Lunds stadsbibliotek står en rollup och välkomnar besökare till RådRum. Människor ska genom RådRum kunna få personlig och konfidentiell hjälp att ta sig fram i samhället.

Ebba Carlson är projektledare vid RådRum i Lund och tycker att RådRum online har fungerat bra under pandemin.

– RådRum behövs och att köra digitalt fungerar väldigt bra. Det öppnar också upp för verksamheten att skala upp geografiskt när vi kan ha både deltagare och volontärer som kan befinna sig vart som helst i landet, säger Ebba.

Ebba Carlson, projektledare för RådRum i Lunds Stadsbibliotek.

Men den fysiska mötesplatsen fyller en viktig del. Speciellt i det personliga mötet.

– Vissa kanske kommer till oss med rätt känsliga ärenden och då är det viktigt att man möts av en människa som ser dig i ögonen och visar att hen förstår. Det handlar om att bygga en trygghet mellan volontär och besökare. Där är det personliga mötet väldigt viktigt, tillägger Ebba.

Utöver nyöppningen i Lund så finns RådRum fysiskt även i Kristianstad och i EOS-hallen i Lund, där verksamheten drivs av IMs lokalförening i Lund.  Vill du veta mer om öppettider eller hur du kommer i kontakt RådRum digitalt? All information hittar du på vår sida här.

nyoppning-av-radrum