Mahmoud Saradeeh och Ameer Murad (mitten) deltar i barnföreställningen Dahnoun. Foto: I Dare

Med teatern som verktyg

12 maj, 2020 | Resultat
Ameer är 23 år och härstammar från en etniskreligiös minoritet i Jordanien. På grund av sin bakgrund har han – precis som många andra som tillhör minoritetsgrupper – under större delen av sitt liv fått uppleva diskriminering och mobbning av olika slag.

Ameers upplevelser har fått honom att vilja vara delaktig i att skapa förändring i samhället och förbättra situationen för marginaliserade grupper.  Via IMs samarbetspartner I Dare for Sustainable Development har han hittat ett sätt att kombinera sin stora passion för att spela teater med att driva samhällsförändring och jobba mot mobbning och utanförskap.

I Dare driver olika projekt för att genom konst och kultur motverka ojämlikhet samt skapa social sammanhållning. Ameer har under 2019 deltagit i I Dares projekt Articipate där han turnerat med en barnteateruppsättning som handlar om de mänskliga rättigheterna. Med turnén kunde I Dare komma ut med sina budskap i konservativa och slutna samhällen.

– Teater som konstform kan på ett enkelt sätt delge ett samhälle tunga budskap om sammanhållning och acceptans. Genom konsten vill jag vara en del av att skapa ett mer accepterande samhälle för människor från olika minoriteter, säger Ameer.