Lovette Jallow får IM-priset för sin kamp mot rasism. Foto: Mia Räty

Lovette Jallow får 2019 års IM-pris

19 maj, 2019 | Okategoriserat
Nu är det klart vem som blir 2019 års IM-pristagare! Lovette Jallow, aktivist som kämpar mot rasism och sexism, får priset som instiftats till Britta Holmströms minne och 15 000 kronor.

Aktivisten Lovette Jallow tilldelas IM-priset till Britta Holmströms minne 2019. Hon får priset för sin kamp mot rasism och förtryck och för att hon ständigt sprider kunskap om jämlikhet och mänskliga rättigheter.

Närhelst Lovette Jallow ser orättvisor säger hon ifrån och agerar. På hemmaplan liksom internationellt. Precis som Britta Holmström.

Jallow är en inflytelserik påverkansperson i frågor om jämlikhet och rasism. Hon driver Instagramkontot action4humanity_se med cirka 100 000 följare, och en Youtubekanal med över 35 000 prenumeranter.

Lovette verkar inte bara på nätet. Med stor beslutsamhet och starkt engagemang drog hon 2017 igång en nätkampanj och en stor manifestation på Sergels torg mot utnyttjandet av flyktingar i Libyen. Hon organiserade också en hjälpsändning till landet – och åkte dit med den.

Lovette Jallow har även grundat föreningen Ideelltengagemang.se samt utmanat den vita normen inom skönhetsindustrin och fått branschen att börja se hela färgskalan.

Som en antirasistisk och feministisk organisation ser IM Lovette Jallow som en mycket värdig ambassadör.