Följ med in på inspelningen.

För att verkligen nå fram och beröra bygger kampanjen på kontraster. Med julmysig körsång till suggestiva katastrofbilder skapas en konflikt hos den som tittar och därmed en reaktion. Men vem kan tro att det är mellanstadiebarn som skapat denna stämning?

Joanna Lundsmark och Anneli Walter Olsson är lärare på Fröknegårdsskolan i Kristianstad. När de fick höra talas om kampanjen ställde de upp med 40 av sina elever i skolans musikklasser. Under en förmiddag fick barnen lära sig om kampanjens budskap och öva på sångerna, som spelades in i skolans aula.

Antti Vuorenniemi Pelaez är musikproducent och arbetar på Länge Leve kommunikation, som tagit fram kampanjidén. Han var med vid inspelningen och imponerades av det han såg – men framför allt hörde: ”Jag har jobbat med musik i över 30 år och måste säga att de var väldigt professionella. Från tempo och toner till artikulering.”

Vi på IM är så tacksamma över det Joanna, Anneli och barnen bidragit med. Här kan du läsa mer om mer om skolan och dess musikklasser.