Annika Thelin, Amanda Windolf och Miriam Lumonya i Pridetåget i Jönköping, en folkfest med musik, dans, inkludering och glädje. Foto: Emma Lejbro

IM i parad för allas lika rättigheter 

31 aug, 2023 | Okategoriserat
I slutet av augusti deltog IM i Pridetåg som arrangerades i Lund och Jönköping. I Jönköping tågade IM:s Amanda Windolf, Miriam Lumonya och Annika Thelin. 

– Pride-flaggan är en av de starkaste symbolerna för mänskliga fri- och rättigheter som vi har. IM går i Pridetåget för att det är viktigare än någonsin att försvara HBTQIA+ rättigheter, både i Sverige och globalt. Detta i en tid när vi ser både fysiska och verbala attacker och politiska partier vars företrädare ifrågasätter mänskliga rättigheter, allas rätt att älska vem de vill och att få vara sig själva. Vi går tillsammans, i solidaritet med varandra och de som av olika anledningar inte har möjlighet att gå själva, säger Amanda Windolf. 

Hur var stämningen i tåget?  

– Det var en varm och positiv stämning och en känsla av att vi är många som försvarar och står upp för allas lika rättigheter. Folk står längs gatorna, viftar med flaggor och hejar på dem som går i tåget. 

Text: Cecilia Lindberg