Tygkasse Premium Urmila

250 kr

Premium tygkasse med dubbla handtag (både korta och långa) med invändig ficka, tillverkad i fair trade-certifierad ekologisk bomull med måtten 38x39x8 cm.

Urmila Chaudhary var bara sex år gammal när hennes fattiga föräldrar sålde henne som ”kamalari” – en sorts barnslav. Hon tvingades att arbeta för sina ägare från morgon till kväll och hon fick inte gå i skolan. Hennes öde delas av tiotusentals andra flickor i Nepal som också ingått i kamalarisystemet.

Här kan du läsa mer om Urmila och kamalarisystemet.

För att lyfta fram de kvinnor som IM arbetar tillsammans med – och för – världen över har vi tagit fram nya tygkassar med tre starka förebilder. Genom att bära kassarna visar du ditt engagemang för kvinnors rättigheter och en medmänsklig värld.

Inre styrka, engagemang, mod och en vilja att förändra världen till det bättre är egenskaper som förenar Urmila Chaudhary, Britta Holmström och Rejoice Nharaunda Makawi. Alla tre har gjort stora avtryck i kampen för rättvisa och medmänsklighet.

Kassarna är tillverkade av fair trade-certifierad bomull och sys upp av hantverkare som arbetar för IMs partner Mesh i Indien. Detta skapar arbetstillfällen för människor som lever i utsatthet och som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Relaterade produkter