Tygkasse Premium Rejoice

250 kr

Premium tygkasse med dubbla handtag (både korta och långa) med invändig ficka, tillverkad i fair trade-certifierad ekologisk bomull med måtten 38x39x8 cm.

En personlig tragedi blev starten på Rejoice Nharaunda Makawas engagemang för kvinnors rättigheter. När hennes tonåriga dotter blev våldtagen bestämde sig Rejoice för att börja arbeta för förändring i sitt hemland Zimbabwe. Hon startade ett radioprogram som lyfter tabubelagda ämnen som sexuella övergrepp mot kvinnor och barn, incest, prostitution och diskriminering av homosexuella och transpersoner.

Här kan du se en kort film där Rejoice med egna ord berättar varför detta arbete är viktigt.

För att lyfta fram de kvinnor som IM arbetar tillsammans med – och för – världen över har vi tagit fram nya tygkassar med tre starka förebilder. Genom att bära kassarna visar du ditt engagemang för kvinnors rättigheter och en medmänsklig värld.

Inre styrka, engagemang, mod och en vilja att förändra världen till det bättre är egenskaper som förenar Rejoice Nharaunda Makawi, Britta Holmström och Urmila Chaudhary. Alla tre har gjort stora avtryck i kampen för rättvisa och medmänsklighet.

Kassarna är tillverkade av fair trade-certifierad bomull och sys upp av hantverkare som arbetar för IMs partner Mesh i Indien. Detta skapar arbetstillfällen för människor som lever i utsatthet och som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Relaterade produkter