Tygkasse Premium Britta

250 kr

Premium tygkasse med dubbla handtag (både korta och långa) med invändig ficka, tillverkad i fair trade-certifierad ekologisk bomull med måtten 38x39x8 cm.

Britta Holmström var bara 27 år när hon 1938 lade grunden till dagens IM. Med sitt mod och sin handlingskraft grundade hon organisationen som en reaktion mot tidens förtryck, förföljelser och omfattande brott mot människors rättigheter. IMs strävan var tidigt att motverka de repressiva och totalitära ideologierna som växt sig starka i den tidens Europa och att ge stöd åt de stora flyktinggrupper som fanns i Europa under och efter kriget; en strävan som fortfarande präglar IMs arbete. Mot de totalitära ideologiernas förtryck och exkluderande idévärld betonade Britta i stället varje människas enskilda värde.

Läs mer om Britta Holmström här

För att lyfta fram de kvinnor som IM arbetar tillsammans med – och för – världen över har vi tagit fram nya tygkassar med tre starka förebilder. Genom att bära kassarna visar du ditt engagemang för kvinnors rättigheter och en medmänsklig värld.

Inre styrka, engagemang, mod och en vilja att förändra världen till det bättre är egenskaper som förenar Britta Holmström, Urmila Chaudhary och Rejoice Nharaunda Makawi. Alla tre har gjort stora avtryck i kampen för rättvisa och medmänsklighet.

Kassarna är tillverkade av fair trade-certifierad bomull och sys upp av hantverkare som arbetar för IMs partner Mesh i Indien. Detta skapar arbetstillfällen för människor som lever i utsatthet och som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Relaterade produkter