Bild från concord.se

De globala målen måste prioriteras

5 dec, 2018 | Debatt
Idag, den 5 december 2018, introducerar 82 organisationer en gemensam avsiktsförklaring som lämnas till den svenska civilministern. Den uppmanar den kommande regeringen i Sverige att prioritera hållbar utveckling för att målen ska kunna uppnås.

I det gemensamma dokumentet, ”Civilsamhället för Agenda 2030″, lovar de 82 undertecknande organisationerna att vara med i processen och bidra till att agendan genomförs både lokalt och globalt. Dessutom utlovas ett långsiktigt och innovativt arbete där alla ska föregå med gott exempel. Initiativet kommer från CONCORD, Forum och LSU. Målet är att stärka Sveriges arbete med de Globala målen för hållbar utveckling.

I det svenska civilsamhället arbetar många frivilliga redan för att uppnå de Globala målen. Genom denna avsiktsförklaring garanterar organisationer i hela Sverige att de ska arbeta hårdare för att prioritera målen och ta utvecklingen ett steg längre. Vi 82 olika organisationer lovar att höja våra ambitioner och med denna avsiktsförklaring hoppas vi att den kommande regeringen även gör det!

För att läsa avsiktsförklaringen, tryck här. 
För att läsa hela CONCORDs pressmeddelande, tryck här.