Avgörande vecka för ungdomarna

31 maj, 2021 | Debatt
Vi vet att det finns ett stort engagemang för de ensamkommande ungdomar som kom till Sverige under 2015-16.

Nu har regeringen lagt fram ett förslag om att Corona-anpassa gymnasielagen. Det innebär att de som har uppehållstillstånd enligt gymnasielagen får 12 månader på sig i stället för 6 att hitta ett jobb. Att de kan studera på halvtid och jobba på halvtid och att subventionerad anställningsform godkänns. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet kommer att rösta för denna förändring. För att den ska gå igenom krävs stöd från ytterligare ett parti. De som ligger närmst är Centerpartiet. Därför är det nu vi behöver ta till orda för att påverka Centerpartiet att rösta ja i riksdagen nu på torsdag, 3 juni.

Tillhör du också dem som blir upprörd över detta? Undrar du vad du kan göra?

Om du känner en aktiv centerpartist kan det ha effekt att ta kontakt. Lyfta luren och säga vad du tycker, skriva ett mejl eller ta kontakt på annat sätt. Be dem i så fall gärna att trycka på en centerpartistisk riksdagsledamot.

Eller dela det här inlägget i dina sociala medier.

IM är en partipolitiskt obunden organisation. Det vi vill påverka är själva sakfrågan, som är viktig för oss. Och just nu bedömer vi att det parlamentariska läget är sådant att detta skulle kunna vara en framkomlig väg.

/Martin Nihlgård