Carina Hägg nominerade sin dotter Felicia i tävlingen om biljetter för att se Dalai lama. Foto: Malin Kihlström

”Av att ge får man så mycket”

17 sep, 2018 | Okategoriserat
Ett vältajmat besök som många borde ta intryck av, menade Carina Hägg och Felicia Lindelöw efter Dalai lamas framträdande i Malmö.

Det var två nöjda vinnare som lämnade Dalai lamas föreställning på Malmö Live.
– Jag tror aldrig vi hade kommit hit om vi inte vunnit biljetterna. Det var fantastiskt att få vara med om detta, säger Carina Hägg som nominerade sin dotter Felicia Lindelöw i IMs och Malmborgs Facebooktävling om två biljetter till världskändisen och Tibets andlige ledare Dalai lamas framträdande i Malmö.

Mamma Carina nominerade Felicia för hennes stora engagemang i många frågor. Hon har inte bara varit IM-fadder sedan hon var 16 år, utan arbetar också med många andra viktiga frågor.
– För mig betydde det han sa om att man är beroende av andra människor för sin överlevnad väldigt mycket. Jag tyckte om hur han sa att engagemang är något som är bra för dig, att människor blir lyckliga av att engagera sig, säger Felicia.
– Av att ge får man så mycket, instämmer Carina.

Felicia, som jobbar på Frisk och fri, riksföreningen mot ätstörningar, betonar Dalai lamas budskap om att barn bör få lära sig om hur deras hjärna fungerar i skolan.
– Jag tror verkligen att psykisk hälsa behöver komma in tidigt i skolan, det skulle många människor må bra av, säger hon.
Hennes mamma inflikar att Dalai lamas besök är vältajmat, med tanke på hur mycket hat som sprids i debatten kring det svenska valet.
– Precis, det var ju det han sa – att hat skadar dig. Det finns inga fördelar för någon med hat, säger Felicia Lindelöw.

Juryns motivering till Felicia och Carinas vinst:
”Dalai lama tar sig ofta tid att träffa ungdomar och studenter eftersom han har en stark tilltro till deras inneboende kraft att skapa en ljusare framtid. Med sitt starka medmänskliga engagemang är Carinas dotter en sann förebild i denna anda – tack Felicia för att du visar världen en väg framåt!”

Carina Häggs tävlingsbidrag:
Jag vill nominera Felicia Lindelöw. Hon arbetar dels på Frisk o Fri föreningen för ätstörningar, samt på Daglig verksamhet i Malmö, och är även ideellt arbetande ambassadör på Food2change, vi skulle uppskatta föreläsningen.