Öppettider:
Varmt välkommen att handla hos oss,

tisdag–fredag kl 11–18 och lördag kl 11–15.

Följ oss på Sociala Medier:
FaceBook     Instagram

Brittas second hand by IM är en second hand-butik som öppnat i hjärtat av Malmö. På Möllevångsgatan 24 för att vara exakt! Butiken drivs av volontärer från IM:s lokalförening i Malmö. När du handlar i butiken bidrar du till IM:s arbete i Sverige och runtom i världen.

Som en second hand-butik vill vi främja hållbarhet och minska vår påverkan på miljön. Vi erbjuder unika och kvalitativa kläder som har fått en andra chans och som har mycket liv kvar i sig. Genom att handla second hand bidrar du också till att minska textilavfall och spara på resurser.

Sortimentet består av kläder, inredning och prylar från både privata och kommersiella givare. (Se längre ner på sidan, vad vi gärna tar emot.)

Vi tror på att varje litet steg räknas när det kommer till att göra skillnad. Genom att handla second hand hos oss är du med och bidrar till en mer hållbar framtid samtidigt som du hittar unika kläder till bra priser.

Välkommen att besöka oss på Brittas second hand by IM.

Telefon: 076-314 35 48

Vi tar gärna emot: Kläder, textil, accessoarer, heminredning, glas, porslin, husgeråd prydnadssaker, smycken och bijouterier, sytillbehör, leksaker, barnböcker, fritidsartiklar, med mera.

Vi tar inte emot: Möbler, vitvaror och andra saker som kräver tunga lyft eller tar stor plats i butiken. Vi tar inte heller emot skor, tavlor, vuxenböcker, teknikprylar (tv, dvd, stereos. etc.)

Du behövs!
Lämna dina hela och rena saker till oss på Möllevångsgatan 24, Vi kan bara ta emot hela och rena föremål och klädesplagg eftersom vi inte har möjlighet att tvätta och reparera några gåvor.

När du skänker varor till oss kan vi sälja dem vidare för att användas till nytta för någon annan, på så sätt bidrar vi tillsammans till att minska klimatavtrycket.

Överskottet från försäljningen går till IM:s viktiga utvecklingsarbete för social och ekonomisk rättvisa samt för klimaträttvisa.

Britta Holmström

IM grundades 1938 av den då 27-åriga Britta Holmström som en reaktion mot den tidens förtryck och förföljelser. Britta hade en stark övertygelse om alla människors lika värde och rättigheter, och en tro på människans inneboende kraft att förändra sin situation.

Läs mer här: https://www.imsweden.org/om-im/ims-historia/

IM och klimaträttvisa

I klimatkrisens spår följer ökad fattigdom, minskad jämställdhet och ökad utsatthet för grupper som redan lever i utanförskap. Att motverka detta och bygga motståndskraft är viktiga delar i IM:s verksamhet.

IM:s uppdrag är att bekämpa fattigdom och utanförskap för de som lever i störst utsatthet i världen och därför är det naturligt att vi arbetar för att motverka klimatkrisens följder i låg- och medelinkomstländer. Vi pratar om ”klimaträttvisa” – alltså att rika länder, förutom att minska sina egna utsläpp och negativa miljöpåverkan, måste bidra med resurser för omställning och klimatanpassning i de områden som drabbas hårdast.