Tala svenska-kafé Frölunda kulturhus

IMs Tala svenska-kaféer är mötesplatser där barn, ungdomar och vuxna får hjälp med att träna sin svenska genom avslappnade samtal.

Som volontär hjälper du till i det pågående samtalet och för diskussionerna framåt. Volontärerna förbereder ibland ämnen att prata kring, anpassar samtal för olika språkkunskaper och står för praktiska göromål som att handla fika och ställa i ordning lokalen.

Uppdraget passar dig som är social, bra på att samordna och föra samman människor.

IMs tala svenska-café på Frölunda kulturhus hålls under hösten 2023 i Växthusets lokaler på Valthornsgatan 27 (medan kulturhuset renoveras) på torsdagar klockan 17–18.30. Håll koll på Facebook ”Tala svenska – IM Göteborg” för löpande info om plats och tid.

DETTA FÖRVÄNTAR VI OSS:

Du ska kunna vara engagerad under minst ett halvår, gärna mer. Du ska kunna vara med på minst två tillfällen per månad. För att vara volontär på IMs Tala svenska-kaféer måste du ha fyllt 15 år. Innan du kan vara med måste du begära ut och visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister som gäller föreningars arbete med barn.

KONTAKT:

Om du är intresserad av att engagera dig i något av IMs Tala svenska-kaféer eller vill bli digital språkvän, kontakta IMs kontor i Göteborg, region.vast@imsweden.org.

tor
17:00-18:30
Upprepas varje vecka
Frölunda kulturhus, Växthuset, Valthornsgatan 27.