Språkcafé och medborgarservice i Smedbyn

IM Jönköping har, tillsammans med Huskvarna FF och Jönköpings kommun, har blivit beviljade projektmedel för att etablera en mötesplats med medborgarservice i Huskvarna söder. Syftet med projektet är att skapa bättre förutsättningar för integration och att motverka segregation och utanförskap. I nuläget har verksamheten öppet en kväll i veckan i form av språkcafé och medborgarservice där vi erbjuder läxhjälp, samhällsinformation och stöd i det våra deltagarna efterfrågar.

Som volontär i verksamheter du med och planerar innehåll, tar emot deltagare och finns till som resurs för deltagarnas olika behov. Det kan handla om läxhjälp, språkträning, hjälp med att fylla i blanketter, ta kontakt med myndigheter eller liknande. Att vara volontär innebär att du tillsammans med andra volontärer tar ansvar för att skapa en fungerande verksamhet och bidrar till en inkluderande miljö.

Hur mycket du vill engagera dig är frivilligt. Vi behöver dig och ditt engagemang!

Uppdraget kräver inga förkunskaper, men vi ser att du är positiv och nyfiken till att träffa nya människor och delar IMs värdegrund om tron på människans inneboende kraft att förändra sin egen situation. Det är en fördel om du talar fler språk än svenska och engelska. IM erbjuder dig stöd i uppdraget och volontärintroduktion. Det finns också möjlighet till utbildning inom IMs arbetsområden.
För frågor kontakta jonkoping.lf@imsweden.org.
tor
17:30-19:30
Upprepas varje vecka
Smedbygatan 3c i Huskvarna