Samtalskväll om demokrati

Hur mår demokratin idag egentligen?

IM bjuder, i samarbete med Föreningen Norden, in till en digital samtalskväll om demokrati. Träffen bygger på Föreningen Nordens material Min demokratiska röst, framtaget för att främja samtalet och kunskapen om demokratin.

Inför demokratikvällen uppmuntras du som deltagare att lyssna på avsnitt 3 och 5 av podcasten Min demokratiska röst. Genom att lyssna på podden får du en introduktion till kvällens tema: Engagemang, deltagande och utmaningar i dagens demokrati i Norden och samtidigt sätts tankar och funderingar kring demokratifrågorna i gång och du får höra olika perspektiv på ämnet demokrati – forskares och gymnasieungdomars.

Under demokratikvällen fortsätter deltagarna samtalet om demokrati, med diskussioner i storgrupp och i mindre ”breakout rooms”. Träffen leds av representanter från Föreningen Norden.

Kom och utbyt tankar och erfarenhet kring demokrati med andra IM-vänner!

Podcasten hittar du här: https://norden.se/mdr/ (eller sök ”Min demokratiska röst” på Spotify/Acast)

Anmälan görs till hanna.ekblad@imsweden.org senast den 4 september. Begränsat antal platser, så det är först till kvarn som gäller.

Om podden

I poddserien samtalar programledaren Li Skarin med två gymnasieungdomar, Felicia Prucha och Loke Johansson, samt en panel av demokrati- och Nordenexperter: Sofia Näsström, professor i statsvetenskap vid Uppsala universitet, Peter Stadius, historiker och professor i Nordenstudier vid Helsingfors universitet; och Cecilia Arensmeier, lektor i samhällskunskap på lärarutbildningen vid Örebro universitet.

sep
05
5 sep, 2022 18:00 - 19:30
Teams