IM Umeå läxhjälp

IM arbetar sedan många år långsiktigt med social inkludering för personer som kommit till Sverige. Verksamheterna fungerar som mötesplatser för nya och etablerade svenskar. Genom att engagera dig i våra verksamheter bidrar du till ett inkluderande och demokratiskt samhälle.

IM Umeå söker nu volontärer till en nystartad läxhjälpsverksamhet i samarbete med Umeå Stadsbibliotek, Väven, för barn och ungdomar högstadie- och gymnasieåldern samt vuxna som läser SFI. Som läxhjälpare finns du med och hjälper till med specifika läxor och bidrar till att stärka människors självkänsla och självförtroende. Din uppgift är att stötta med läxorna efter bästa förmåga så det krävs inte att du är lärare eller pedagogiskt utbildad.

Som volontär för IM erbjuds du digitala utbildningar, erfarenhetsutbyte med aktiva på andra orter och stöd från styrelsen i lokalföreningen samt personal på annan ort vid behov.

Då verksamheten ska startas upp behöver du planera för att initialt vara med varje vecka under hela tillfället samt komma lite tidigare för att förbereda inför verksamheten. Blir det sedan fler volontärer i gruppen kan det framåt gå att vara med varannan gång vid behov.

Förutom att komma på själva läxhjälpen ska du även avsätta tid för volontärträffar någon gång per termin samt ta ansvar för kommunikation med Stadsbiblioteket och styrelsen för IM Umeå.

 

ons
17:30-19:30
Upprepas varje vecka
Umeå stadsbibliotek - Väven