Flyktingbesöksgruppen

Till Migrationsverkets ankomstboende Sagåsen kommer människor som söker uppehållstillstånd/asyl och som just anlänt till Sverige.

Sagåsen är den första anhalten för de asylsökande och de flesta stannar där en kortare period. För att ge de boende ett första välkomnande och sätta färg på tiden på Sagåsen har IM och ett tiotal andra organisationer besöksverksamhet på Sagåsen, utspritt över hela veckan. Det bjuds på fika, samtal och aktivitet för barnen.

Verksamheten på Sagåsen sker varannan söndag (jämna veckor), klockan 14–16 (om det finns tillräckligt med volontärer har vi ibland även verksamhet på ojämna söndagar).

DETTA FÖRVÄNTAR VI OSS:

Du ska kunna vara engagerad under minst ett halvår, gärna mer. Du ska kunna vara med minst ett tillfällen per månad. För att vara volontär på Sagåsen måste du ha fyllt 18 år. Innan du kan vara med måste du begära ut och visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister som gäller föreningars arbete med barn.

KONTAKT:

Om du är intresserad av att engagera dig och/eller vill veta mer, kontakta IMs kontor i Göteborg, region.vast@imsweden.org.

Sagåsen, Streteredsvägen 90, Kållered (nära Ikea).
Till Sagåsen tar man sig kollektivt, med buss och/eller pendeltåg (busshållplats Stretered).

Varannan söndagar (jämna veckor) klockan 14–16.